En helg i godsakens tecken

Och än är den inte slut, helgen. Men bra började den med play date med Tomris och Teoman. Zehra och jag bestämde oss för att bjuda barnen på glass, fredagen till ära och gick till Brixia.

Medan barnen njöt av första glassen för året lyxade Zehra och jag med varsin kaffe och en italiensk sötsak till det. Allt är jättegott på det här stället och det är alltid en utmaning att kunna välja (rätt 🤪) bland allt gott.

Den här lilla gruppen har kommit att bli tajta kompisar. Judit och Tomris går i samma klass, likaså Meg och Teoman. Och jag uppskattar lelstunderna eftersom Teoman och Tomris pratar tyska (och turkiska) med mamma Zehra och naturligtvis engelska när vi umgås som grupp men ofta leker alla fyra på tyska. Och det gör ju att både Judits och Megs tyskkunskaper förbättras i rasande fart. Mina kan väl diskuteras men någon bättre ”lärare” än Zehra finns inte. Min tyska har utvecklats tack mycket vare Zehra och hennes enorma tålamod, pedagogiska sätt att prata med mig och tydlighet i språket under våra samtal.

Dessa två… feuerwehr och polizei-fantasterna. Min älskade lilla pojkflicka i Meg!

I morse vaknade jag med ett uselt humör, vilket var resultatet av ett par nätters dåliga sömn (med förkylda barn) och en stel skuldra av allt konkande på Holly.

Men, så serverades man dessa som en jättetrevlig överrasknings-frukost och då vändes ju allt. Fullkornsvåfflor, har ni någonsin smakat det? Som den lite nyttiga varianten med yoghurt och frukt och bär till? Kolossalt gott! Och lite nyttigare för samvetet också 😉.

Och som en god paus mellan lekplats-häng och senare cykeltur med Meg som tränar på att cykla utan stödhjul åt vi upp de semlor som blivit över sen min kaffeträff med ett gäng föräldrar från Judits klass här hemma igår morse. Det var också mycket gott!

Imorgon är det söndag och vi får väl se vad den här familjen hittar på för bus och aktiviteter då. Micke och jag har våra funderingar, kanske får ni ta del av dem imorgon kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s