Pippi och hennes fe

I måndags var det dags igen, de gillar att hitta anledningar till att klä ut sig, våra tyskar. Inget fel med de, men det vänjer våra tjejer vid att redan nu tänka på vad man ska vara nästa gång, och nästa. Och det blir ju liksom inte någon nästa gång. I Sverige skulle det förmodligen vara orättvist, kränkande och alldeles rasistisk och diskriminerande på samma gång om barnen kom utklädda till skolan.

Ja, ni hör ju, kanske lite ”förFrankfurtad” och förtyskad har jag nog blivit under den här tiden. Mycket är bättre i Sverige men annat är också precis lika bra här, om inte bättre ibland.

Men nu åter tillbaka till Pippi och hennes fe… I måndags (och hela förra helgen) var det alltså dags för den europeiska traditionen, egentligen den katolska traditionen enligt den katolska kyrkan, att fira in fastan. Precis som vi gör genom att äta semlor. Den stora skillnaden är väl att vi kör den lite lugnare varianten medan de här i Tyskland och i många andra länder drar på så att de här dagarna blir lika stora som själva julen, skulle jag vilja påstå. Affärerna har flaggat för kostymer i veckor och barnen började planera sin utklädnad för längesen.

Och så närmade det sig och det var uppenbart att min äldsta tjej inte kunde bestämma sig. Hon velade mellan en rad olika karaktärer, och många av dem undrade jag hur vi skulle lyckas hitta kläder till. Men så bestämde hon sig till sist, för att vara fe. Toppen! Det fixar vi, tänkte jag.

Så i lördags laddade hela familjen för att ta sig in till stan och vara där innan halva Frankfurts befolkning tänkte samma sak. Och kan ni förstå, i första bästa butik där vi testade, hittade vi den – en perfekt fe-stass till inget pris alls. Hon fick ett par nya skor i bara farten och snabbt som tusan innan hon skulle hinna ångra sig.

Meg, hon hade bestämt sig för Pippi för längesen, och hennes tankar rubbar man inte. Har hon bestämt sig så har hon. Och kläder hade vi sen innan, bara ett pippi-hår inhandlades, som naturligtvis kliade så mycket att det aldrig användes sen, men fint var det när de provade sina kostymer här hemma i söndags. Ser vår lilla Pippi här nedan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s