Vad händer med tiden?

Stanna den nu! Det går för fort.

Jag älskar den här tiden innan jul. Innan det eskalerar med julklappsinköp, vad som måste finnas på julbordet och ”oj då, jag har inte hunnit planera kläder till mig själv och barnen på julafton!”

Nu är allt sådär mysigt, lugnt och förväntansfullt som gör december och advent till det mysigaste på året. Men det går för fort! Och vi som dessutom ska resa till Sverige om mindre än två veckor! Gah! Ni ser..! Nu börjar den, julstressen, och jag som inte köpt en enda julklapp än. Nåja, det ordnar sig.

I helgen blev det i alla fall bullbak, eller ja, lussekattsbak. Jag tilldelades en lagom lustig sådan av Meg till fikat på eftermiddagen.

Och så myste vi med julkalender och första ljuset tänt i ljusstaken (och visst ser det mysigt och julpyntat ut med tomtar i bakgrunden om man bortser från äppeljuicepaketet 😂.

I lördags hann vi med en blandad kompott av saker. Meg hade sitt alldeles egna ”bösdajpaty” att gå på och var spänd och förväntansfull till tänderna.

Kalaset (som de flesta) varade i tre timmar och föräldrarna förväntades stanna kvar och mingla med tårta, kaffe och ett glas vin eller bubbel (som alltid). Trevligt? Javisst! Men inte i tre timmar! Men, hit förvisades jag och Holly medan Judit och Mickel gick hem efter en gemensam runda på Leipzigerstrasse.

Men så roligt Meg hade. Hon njöt som aldrig förr av att gå dit utan Judit, hoppa och studsa i hinderbana och äta tårta med kompisarna.

Och ni skulle sett lekledarens ansiktsuttryck och min när min lilla Meg svarar på hans tyska fråga om vilken slags cupcake hon skulle vilja ha, den med puderrosa glasyr och fina blommor på toppen eller den ljusblå med smarties på toppen. Sockersöt som hon är min lilla älskling (😘) sträcker han sig efter den rosa utan att invänta hennes svar och när hon sedan pekar oroligt på den ljusblå slår det fullkomligt slint i huvudet på honom och han tappar orden inför föräldrarna runtomkring. Heja min Meg som önskar sig brandbilar och polisbilar i julklapp och vill ha blå cupcakes!

Meg bredvid bästa kompisen, Juna. Här väldigt spänd på hur födelsedagsbarnet Laetitia kommer att reagera på Megs present som hon valt ut och gett Letitia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s