En dag på stan

Ja, så blev det i lördags med diverse inköp, varav ett var fisk till kvällens middag. Dock inte Marulk som på bilden, men visst är den läcker!

Det är en ren fröjd att strosa omkring på fiskavdelningen och prata om alla häftiga fiskar. Kanske inte för luktens skull lika mycket, men tjejerna tycker det är spännande och till och med lite halvläskigt emellanåt.

För oss blev det fish ‘n chips på kvällen, som Judit surade halva fredagen över att hon bommade när hon inte kunde äta skolans utlovade lunch bestående av just detta.

Micke stod tacksamt för middagen med Meg som assisterande servitris. Snyggt upplagt blev det dessutom efter kockens pedagogiska ritning. På vägen hem från stan stannade vi till på Brixia med en sovande Holly i vagnen och (kors i taket) vi fick därmed chans att fika i lugn och ro. Lyx, kallas detta med betoning på lyx!

Vi tog beslut om varsitt val av bakelse-likt, italienskt bakverk och njöt som få eftersom allt är gott här. Judit och jag skulle kunna vräkt i oss allihop, ju gräddigare (menat mascarpone-krämigt) desto bättre!

Meg är mer kräsen och ville hellre återgå till sitt lördagsgodis.

Idag spenderande vi eftermiddagen hos våra vänner Zehra och Özgur och deras två barn, Tomris och Teoman. Barnen är jämngamla med Judit och Meg och till Megs stora förtjusning har Teoman hela rummet fullt med ”Feuerwehr” och ”Polizei”. Vilken lycka!

Några bilder blev det inte, då vi var upptagna med att äta och fika, äta lite till och avsluta besöket med att packa med oss resterande kakor hem 😉.

Nu ska jag lägga ner en sovandes Holly och sen själv krypa ner i sängen. I morgon är det ny vecka och med det väntar nya äventyr – redan imorgon en playdate med Hrudyaa, en indisk klasskompis till Judit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s