Lanterner in making

Så var det dags igen. St Martin’s Day is coming up …!

Igår var det lanternskapande hela dagen lång. Först i Megs grupp och på eftermiddagen hos Judit en våning upp. Där är jag dessutom klassrepresentant i år och ansvarig för material och hela skapandeproceduren.

My god, så trött jag var i huvudet efter den dagen, dels för den minst sagt hööööga ljudnivån i skolmiljö som jag inte längre är så van vid, dels för att jag var ansvarig och höll i trådarna hos Judit på eftermiddagen MED Holly hängandes på armen hela tiden.

”Wow, you’re such a supermom!” hörde jag någon säga bakom ryggen när jag stod med Holly på armen och samtidigt hjälpte Meg med ”number two” på en galet trång och miniliten barntoalett. Sekunden efter var vi tillbaka i pysslet och jag jobbade i 200 för att få färdigt den (förbannade) lanternen samtidigt som jag jagade en krypandes, gnagandes (på alla hundra bacillsaker) och ibland skrikandes Holly på golvet. Meg själv (som helst skulle ha hjälpt till) låg mest över eller under bordet och lekte med sina kompisar. So ja, etwas stressig war das!

Svetten rann längs ryggen men mitt i allt det komiska kunde jag ändå känna en viss tillfredställelse i att någon såg min ”situation” och lyfte mig i mammarollen. Jag tror bestämt att ni ser mitt tappra försök att se glad och engagerad ut när Sue knäppte av bilden på mig, men i ärlighetens namn måste ni också erkänna att det fullkomligt lyser frustration om mig 😂.

Men så här blev resultatet efter att 20 föräldrar jobbat så svetten lackade i 1 1/2 timmar. Fina ändå, eller hur!

Judits lantern blev så här fin! Hennes grupp är stjärnor (Stars). Därför gjorde jag det mycket enkelt för mig själv och alla andra (föräldrar!😉) i skapandet och föreslog en fantasifull stjärndekoration på gruppens lanterner.

På måndag är det dags för den årliga St Martins-paraden. Återkommer då med bilder på en glittrande, glimmande lantern walk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s