Dagar hemma

Det började med mig, eller nja, det går runt hos oss, men jag fick i alla fall den hemska, mycket plötsliga febern i onsdag. Dagen efter var jag helt okej igen.

Samma sak blev det för Judit i lördags. Vi gjorde en liten förmiddagsutflykt och lagom till kaffet på eftermiddagen fick hon feber, galet hög feber. Och så började oron, och när vi inte fick ner febern blev vi (kanske mest jag) – ännu mer oroliga.

Vilket jobb det är, det här att vara mamma. Ibland känns det som hjärtat håller på att gå sönder, (av olika anledningar, det ska gudarna veta), men när de är sjuka vill jag ibland packa ihop och tacka för mig. För vilken förälder blir inte orolig och nojjig när barnen inte är sig själva?

Febern ville verkligen inte gå ner och när den till slut gjorde det kontrade den med att gå upp skyhögt igen bara några få timmar senare. Och Judit stackarn som är så klen och tunn redan kräktes rakt ut av förvirring och ja, helt enkelt för att hennes lilla kropp blev så medtagen.

Men sen, efter en städnatt och minst sagt orolig natt, vaknade hon som jag gjorde och kom upp och åt frukost precis som vilken annan morgon som helst. Mycket märklig febersläng vi fick!

Men förkyld blev hon förstås, som Meg och Holly. De hostar, harklar sig och är allmänt snoriga. Men så håller de flesta på just nu, och än är det hanterbart med alla tre.

Igår var de hemma med mig allihopa. Då tog vi en ”få tiden att gå-runda” ner till Skyline Plaza och direkt när vi kom in på Zaras för att titta på vinterjacka till Judit hittade hon de här – svarta vinterstövlar. Inte så praktiska, inget att ha på skolan varje dag och varma? Nja, inte så troligt. Men vet ni, jag köpte dem nästan rakt av i alla fall. Jag har aldrig tidigare sett henne ”kära ner sig” så kolossalt i något och ingen var gladare än Judit på eftermiddagen när Meg och hon lekte med duplo i deras rum – med stövlarna på 😉!

Meg fick en tröja, vilken hon knappt brydde sig om, men naturligtvis spelade hon upp scenen som sin syster i butiken ”Åh, mamma, snälla snälla mamma, jag kommer inte att vilja ha nåt annat än den här!” Och så kramade hon sin 4€-dyra tröja precis som Judit med sina boots.

Sen gick vi vidare och bara hade kul. Vi fjantade oss med glasögon och gick runt och tittade ut presenter och julklappar som vi alla önskade oss – även jag! Kanske inte just den här, det var någon annan som önskade sig den …

Innan vi gick hem köpte vi nya batterier till två nyinköpta ljusslingor därhemma.

Judit tyckte det blev så mysigt att hon gick runt halva kvällen och frågade när de skulle gå och lägga sig. Jag funderar på att köpa en billig Bauhaus-slinga varje dag 😂.

På kvällen drog vi snabbt på oss kläder och gick några hundra meter upp till Juna för att vattna deras blommor. De är i Thailand och vi har den stora äran att sköta blommorna. Och än så länge lever de!

Och så passar barnen på att gå ”bananas” i Junas rum, nästan.

Idag lämnar vi Meg på förskolan eftersom hon har sin efterlängtade, fulla vecka med Nature week. De är ute varje dag på olika utflykter i närområdet. Judit, Holly och jag ska luncha med Johanna och lilla Julia i stan, Och köpa hängslen till Megs Emil-kostym imorgon …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s