Vår lilla tonåring

I går morse gick det upp för mig och jag blev nästan lite rädd, åtminstone fick jag en minst sagt kluven känsla att se min äldsta dotter så stor.

Vi satte upp hennes hår som hon ville och så fick hon den outfiten som hon ville – med den ”rätta” jackan och de ”rätta” skorna. Och jag måste medge, hon blev fin, och såg med ens så stor ut.

Dagarna och tiden rusar förbi och så vips, är barnen plötsligt mycket äldre än vad de var för ett år sen. Jag förstår konstigt nog först nu vad folk menade när de sa ”ta vara på tiden när de är små, det blir stora så fort.” Men man måste uppleva det för att förstå.

Samtidigt som det skrämmer mig lite att min äldsta tjej börjar växa ifrån småbarnsåren och i många fall (!) redan har börjat bli tonåring, tycker jag det är jätteroligt och en viss lättnad att jag kan ha en riktig liten vän i Judit. Med henne kan jag diskutera och filosofera. Hon är min egen riktigt roliga lilla sällskapsdam.

Men det behöver inte gå fortare nu, vi skulle kunna låta tiden gå i slow motion förbi 6 års-strecket. Efter det blir hon skoltjej på riktigt, och liksom stor på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s