Höstlungor

Here we go again! Samma tid på året, samma symtom, samma känsla – hosta, inflammation och möjligen början på lunginflammation. Det är nästan komiskt att det, i princip på dagen, är samma situation som förra året då det började som en vanlig förkylning som blev feber med djup, hård hosta.

MEN, det finns nämligen ett stort men här, den här gången är jag inte gravid, känner igen symtomen direkt, vet vilken medicin jag ska ha OCH har en underbar lungdoktor. Den bästa!

Micke skjutsade mig och Holly till kliniken så fort han lämnat tjejerna på skolan i morse. Och helt otroligt var det ingen väntetid. Det togs tester, jag undersöktes och sen sitter jag där på stolen framför den mest fantastiska tyska medelålders damen som får mig att känna lugn i hela kroppen, trots min tunga andning. Hon är kolossal på att själv vara lugn och metodisk och mycket pedagogiskt förklara en handlingsplan med olika astmamediciner och kortisontabletter för att jag snabbt ska tillfriskna. Och så älskar de Holly, hon åker från den ena famnen till den andra under raden av alla tester som görs.

Det är en skön känsla att sitta där hos Frau Rückbell. Man tas om hand som ett litet barn. Det är varmt, tryggt och säkert, liksom. Hur ska jag kunna klara mig utan henne i framtiden, den bästa lungdoktor jag haft. Ingen förstår mig så bra som hon. Hemska tanke att behöva säga hejdå till henne …

Men nu ska vi fokusera på att bli friska, eller ja, jag då, alltså. Ingen annan är sjuk i familjen, tack och lov. Det är bara jag som får den återkommande och svåra höstförkylningen som, den här tiden på året, sätter sig på luftrören. Nu Sinupret, nästa hålltid för medicin 😉.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s