På väg hem

Efter nästan två veckors semester i Sverige är vi nu på väg, hem.

Hem ljuva hem!

Hem har efter inflyttning i sommar kommit att bli på Öland också. Vårt hem, med våra möbler, dofter och rutiner i sommarhuset i Stora rör.

Men hem är också Frankfurt. Där har vi ännu mer fasta rutiner och alla våra och barnens saker. När man är bosatt utomlands blir man på ett sätt lite rotlös och de klassiska frågorna från nära och kära kommer alltsomoftast. ”Var är hemma för er? I vilket land ska ni bo sen?”

Saken är att ”hemma” är där familjen är. Där vi är samlade för att äta frukost tillsammans, dit vi återkommer efter utflykter eller träffar med vänner och familj och där vi kan stänga dörren om oss och bara vara själva. Det är hemma och kännetecknar trygghet, lugn och ro. Nu råkar det vara så att vi har två hem. Fantastiska två hem som vi trivs jättebra i. Att de dessutom ligger i två olika länder och miljöer är ju ett stort privilegium.

Jo, lite rotlösa är vi eftersom vi inte riktigt vet än vart vi tar vägen efter nyår. Mickes kontrakt går ut i vår och diskussionerna är igång. Många tycker det måste kännas jobbigt och lite stressande att inte veta. Kanske är det så en gnutta och stundvis vill man ha allt klart. Men skönt är att både min man och jag råkar vara rätt mycket av den äventyrslystna personen och för oss innebär det oftast spänning att inte alltid veta vad framtiden bjuder på. Det enda vi vet är att där familjen är, är också ”hemma”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s