Fika!

Jag har väl aldrig egentligen tänkt på vårt svenska ord ”fika”. Det är ju genialt. Det finns ingen liknande översättning i vare sig tyska eller engelska.

Igår eftermiddag fick jag använda det genialiska ordet, om än på svenska. Amalia och jag hade bestämt oss för att äta glass och därför styrde vi stegen mot Brixia. Men när vi kommer dit och vädret inte var topp kände jag mig mer sugen på en klassisk fika med kaffe och kaka, eller ja, i det här fallet en bakelse med myyycket grädde 😉.

I det här landet är det ingen självklarhet, snarare ett undantag att man får grädde eller glass till en söt paj- eller tårtbit. Så när jag väl gjort mig förstådd för att få något av det till min valda citronpajbit får jag in en rejäl laddning grädde till. Förmodligen i hopp om att få tyst på mig. Amalia och jag skrattade högt, men vet ni, allt gick ner! Likaså Amalias tre beställda glasskulor! Men sen är vi ju två ammande kvinnor som får passa på så länge vi har våra hungriga tjejer klängandes på oss, dagar som nätter …!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s