Heidelberg och Kirschweiss

Vi hade egentligen tänkt åka mycket längre, till Strassbourg. Men en händelserik vecka med blandad kompott gjorde att vi avvaktar med det besöket till senare i höst. I stället åkte vi till Heidelberg och det är rätt lustigt att vi inte varit där tidigare. Heidelberg ligger en timmes bilfärd från Frankfurt och det är typiskt turistmål, och ändå, efter två års tid har vi inte varit där.

Det visade sig vara en fantastiskt fin stad, mysig på alla sätt med trånga gator och gränder och vackra hus. Och kolla bara på den här utsikten från slottet i stan. Det ligger högt och mycket vackert.

Det annorlunda den här resan var att det var tjejerna som ville gå in och titta i butiker. Naturligtvis krimskrams-butiker allihop, men att de ville! Så, så fick det bli. De gick in i flertalet plockaffärer och med hem kom en leksaksbuss som Judit förälskade sig i och en sprattelgubbe som blev Megs. Två mindre roliga utgifter men värda varenda euro eftersom vi hade jättetrevligt allihop och ingen gnällde om att vi inte gick till en lekplats och i för många butiker

Och jag fick en efterlängtad cappucino och en stund i skuggan när Holly sov. Visserligen en cappuccino på ett topp-tio-klassificerat turistställe och en helt klart blaskig turist-cappuccino, men vad gör väl det när man får sitta ner och blunda tio minuter i fred! Lyx!

Igår morse överraskade Meg och jag familjen med nybakt scones.

Sen packade vi in oss i bilen och åkte tjugo minuter utanför Frankfurt till en majslabyrint. Yes, ni hörde rätt! En labyrint gjord av majs och förlagd i ett majsfält. Supercoolt!

Härinne fanns det frågesport för både stora och små och det var nära att vi aldrig fick ut Judit därifrån. Hon gick loss ordentligt på både labyrint och frågesporten och ville absolut hitta alla hundra (?) frågor och bilder … medan Micke och jag hann bli kaffesugna som få.

Därefter lektes det både uppe på en höskulle och i en jättesandlåda (vilket resulterade i en låååång dusch hemma efteråt). Och medan det lektes åt Holly bretzel.

Bor man i Tyskland får man ju också äta tyskt, om så redan vid 6 månaders ålder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s