Bra morgon

Igår kväll kom Micke hem efter två dagar i Sthlm. Det betydde att tjejerna och jag kunde gå själva bort till skolan i morse utan att behöva ta med oss Holly.

Det gör att lämningarna går lite smidigare. Varför kan jag inte förklara. Kanske för att allt går lite snabbare och för att jag kan ha full fokus på Judit, framförallt, som hittills behövt mest stöd vid lämningarna.

Men imorse, då hände det! Första dagen då jag lämnade och sa hej då till en tjej som bara vinkade tillbaka och sa ”hejdå mamma”. Jippi! Äntligen! Jag snubblade bokstavligen ut genom dörren eftersom jag blev så överraskad och glad och snabbt ville ta mig ut därifrån för att fortsätta låta det vara så positivt. Tur att det var Vicky på andra sidan dörren som vet allt om våra morgnar och bara log åt mig. Och gav mig en stor heja-kram för framgången. Puh, det här behövde vi, Judit och jag. Framförallt jag.

Igår kväll, i badet, kom nya historier om en ny tjej, Kylie, som Judit tydligen lekt mycket med under gårdagen. Nu verkar de vara en liten klan på fyra som håller ihop. Alla nya för Judit och jag är jättestolt över min fina Judit som trots en jobbig start lärt känna nya vänner som hon förhoppningsvis fortsätter leka med. Det var glad och positiv tjej jag hade i badkaret igår och jag kunde gärna suttit kvar en halvtimma till för att höra henne bubbla om allt roligt de gjort under dagen. Det är såhär det ska vara! Heja oss!

Högst upp ser ni en bild av den gamla tjejtrion som fortfarande ses då och då, åtminstone varje tisdag då Judit och Juna går på gymnastik efter skolan. I allt nytt betyder det trygghet och hemmakänsla för Judit.

Om ni inte redan listat ut vilka det är, så ser ni alltså en ballerina bakom Judit, Vaiana i mitten och Rapunzel till höger. (Mellanmål före gympan i tisdags.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s