En riktigt skön söndag

Kl. 06 började någon av barnen gny och jag minns faktiskt inte vem, om jag ens vet. Några gånger sprang jag fram och tillbaka mellan Holly i vårt rum och tjejerna i sitt och en halvtimma senare sov alla igen. Utom jag.

Istället för att försöka somna om, när jag nu var klarvaken, kunde jag ju överraska familjen med våfflor. Så 06.30 ställde jag mig och gjorde våffelsmet. Nu är våffelsmet i och för sig inte det jobbigaste att göra, det var snarare dygnets timma jag reagerade på och som fick mig att le där jag stod i köket denna söndagsmorgon.

Men uppskattade blev de sockerfria våfflorna med yoghurtgrädde och frukt (och en gnutta sirap) en timma senare. Snacka om hälsosamt, nästan 😉.

Vi hade inga som helst planer för dagen, mer än att vi verkligen ville umgås bara vi fem i familjen. Inga besök, inga födelsedagskalas, inga playdates – bara vi!

Därför packade vi in oss i bilen och körde till andra sidan stan och en ny park som vi aldrig tidigare varit i.

Här hittade vi en lekplats som till vår besvikelse tyvärr var stängd för renovering. Istället hittade vi en liten sjö som vi kastade sten i och såg hur fiskar lekte på vattenytan. Det fanns såklart en liiiiten liten risk, tyckte vi, att vissa av oss skulle kunna trilla i vattnet om vi inte passade oss.

Och skrattfian nedanför var nöjd och glad hela dagen. Bara hon får vara med oss på nära håll så skrattar hon oftast med hela ansiktet.

Dagen gick och vi åt både lunch och glass på Bergerstrasse, en härligt levande gata med restauranger när allt annat är stängt såhär på söndagarna.

På kvällen åt vi teriyakigryta med ris och hamnade i underbart mysiga samtal med barnen som gjorde att vi satt runt bordet länge. Well, länge för att vara en familj på fem med tre småtjejer. Men oj, så trevligt vi hade tillsammans, från morgon till kväll denna sköna söndag. Fler såna här, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s