Första skoldagen

Idag var dagen med stort D. Dagen då vår äldsta dotter började förskoleklass och från och med nu får mer ”organiserade” lektionstimmar.

Introduktionsmorgonen gick fint, med välkomstsång och uppträde av de ett år äldre skolbarnen som nu kommer att bli Judits kompisar. Det lilla minus var de stora strutarna som varje barn hade med sig (och fått av föräldrarna) och som var fyllda med diverse ”lycka till med skolan-saker”. Huha, så det knöt sig i magen på både Micke och mig. Judit och en till liten kille var de enda två som var tomhänta. Det här är en tradition i Tyskland och eftersom vi inte har samma tradition i Sverige hade vi inte en tanke på detta.

Judit verkade dock inte tycka det var så farligt som vi kände det, men hon fick ändå välja en valfri pryl på leksaksbutiken idag för bra avklarad dag.

Hon är så cool i sådana här situationer, min älskade Judit. ”Hon bara kör!” Men så blev hon plötsligt tyst och försökte gång på gång torka bort en liten tår när vi skulle lämna henne i det nya klassrummet och gud som mitt hjärta värkte då. Tack och lov (!) hade det gått jättebra och hon var sprudlande glad när jag hämtade henne bara några få timmar senare.

Men jag kommer sakna henne. Jag kommer sakna henne massor och den fantastiska möjligheten att kunna ha en tjejdag när vi behöver och vill. Men vet ni, jag kommer att fuska. Även om Judit vill göra rätt för sig kommer jag att fuska på något sätt och ha henne hemma då och då. Så lätt släpper jag henne inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s