Fullt hus

I förgår kom de – pappa och Kicki som stannar hos oss till tidigt imorgon bitti. Då åker de vidare ner till Kroatien för några dagars semester. Nästa vecka kommer de tillbaka till oss för övernattning och drar sen vidare till systeryster Ellen i Paris. Vilken roadtrip!

Man blir lätt avundsjuk! Avundsjuk på själva bilandet och det fantastiska att se naturen, landskapen och städer svischa förbi och samtalen man kan ha med sin partner i bilen, eller varför inte bara tystnaden och sina egna tankar!

Ja, ni fattar vad jag är ute efter va! Jag längtar INTE efter vår ”roadtrip” upp till Sverige om exakt en vecka! Med tre barn som man ska se till 1. Inte spyr i bilen, 2. Underhålla och lyssna till alla hundra ”look mamma” och 3. Försöka (!) tysta så att hon inte skriker halsen av sig under de sex timmar vi har till Hamburg. Ja, ni fattar!

Men, den berättelsen kommer, jag lovar! Nu är pappa och Kicki här och både Judit och Meg har räknat ner dagarna tills de skulle dyka upp. Judit frågade mig gulligt i tisdags när vi gick hand i hand till förskolan vad morfar heter nu igen på engelska. Gullunge!

Och när vi hämtade tjejerna några timmar senare berättade Ms D att Judit hade väntat och frågat sen lunchtid om inte klockan snart var tre.

Det är som alltid jättemysigt med besök. Det värmer så gott att se tjejerna längta efter Sverige-familjerna och sedan njuta av att bli ompysslade, kramade och underhållna.

Igår lämnade vi tjejerna på förskolan och promenerade sedan in till stan för att bara strosa runt och se sommar-Frankfurt. En enkel lunch och sedan en god fika med cheesecake och Apfelstrudel.

Klockan 16 var det dagens höjdpunkt på tv – Sverige – Mexico, vilken match vi också vann! Yes!!!

Hos oss rådde hejaljubel och skratt, utanför var det spöklikt tyst och dämpat …😉. Stackars Tyskland, eller nähe, faktiskt inte. Det kan de gott ha efter den fula gesten mot oss i lördags. Micke får kanske ändå köra en mer nertonad approach på jobbet idag för att bibehålla de goda relationerna med kollegerna 😜.

Och som den allra bästa överraskningen, dagen till ära, dyker Kim upp. Kan ni tänka er min förvåning och lycka när han kliver över tröskeln och man får spendera kvällen med sin kusin som man väldigt sällan träffar annars! Total lycka! Det blev en mysig kväll med ost och kex och mycket vin.

Nu har vi alltså fullt hus, minst sagt! Kim slaggar på soffan och resten av gänget sover i olika rum fortfarande. Men snart ska de väckas för utvecklingssamtal (jag med Judit), vidare bilfärd ner till flickvän i Avignon (Kim) och barnvaktstimmar (Holly, morfar och Kicki).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s