Midsommar 2018

Kallt!!! Som sig bör vara på midsommarafton. Något annat vore ju konstigt, eller hur? Men att gå från 30 graders tropisk värme i närmare en veckas tid till 13 grader idag på självaste midsommar, det är att tro att det nästan inte är sant, eller ens möjligt vädermässigt.

Men nu är det så och vi genomlever, svenskar som är och mycket vana vid midsommarvädret.

Idag har det varit mycket på agendan. Micke är ledig och tillsammans gjorde vi oss och barnen redo för skolavslutning på förskolan. Presenter, presenter och åter presenter skulle lämnas, liksom yoghurts till alla barnen i både Megs och Judits grupp för ”farewell breakfasts”. Och som klassrepresentant skulle det skrivas kort, fixas och trixas till lärarna.

Nåja, efter dessa bestyr och två av tre barn var lämnade åt vi frukost på vårt favoritbageri. Därefter påbörjade vi dagens ärenden med bland annat ett viktigt stopp på Jaquce – ett bra vinställe för inköp av sommarens vinranson. Här provsmakade vi viner, spottade, drack, drack lite mer och gillade det mesta ☺️.

Sen hem och lunchade på dagens planerade midsommarlunch med vänner (som tyvärr ställdes in då deras barn blivit sjuka). Så här satt vi, Micke och jag med sill, potatis och nubbe … med Holly lite på avstånd för det kalla vädret.

Klockan tre hämtades barnen, fler presenter lämnades, men sen … sen var allt lämnat, också mitt uppdrag som klassrepresentant (puh!), och så fortsatte vi midsommarfirandet med klassisk jordgubbstårta!

Nu väntar grillmiddag. Glad midsommar allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s