Det råder picknick-tema

Herregud, vilken spurtvecka …, som vi alla har, antar jag! Och jag jobbar inte, men ändå! Hur gjorde jag förr, hur fick jag allt att gå ihop när jag jobbade heltid? 😂

Nu råder det i alla fall picknick-tema här i Frankfurt. Alla ska samlas och ha picknick. Som skolavslutning, som klassavslutning, som farewell för alla som flyttar och som kompis/familjeträff. Det har gjort att det dukas upp för picknick alltsom oftast även här hemma …

I går hade Judits klass picknick som klassavslutning och inför den laddade Judit ordentligt. Hon satt framförallt lääänge och gjorde en ”bok” till käraste fröken Ms Davidson. Urgulligt om ni ser vad hon har skrivit. Som lärare undrar jag förstås lite över inringningarna. Får lov att fråga Ms D om de lär sig att skilja orden från varandra på det sättet. Förmodligen.

Sen blev det ansiktsmålning, lek, bus och glass hela eftermiddagen lång.

Älskade Ms D! Tackar gudarna för att vi slipper ta farväl av henne på riktigt eftersom Meg får henne nästa år (Augusti).

Någonstans mellan alla aktiviteter lyckades Micke och jag klämma in en lunch med våra svenska vänner Marie och Ruben och deras söta dotter Vega som är på återbesök i stan. Deras två äldre pojkar var och hälsade på, på sin gamla skola så dem får vi träffa när vi ses igen (i Stockholm). Men oj, så mycket vi saknar att ha familjen här. Det gjorde nästan ont i magen att träffas kort över en lunch och sedan tvingas skiljas igen lika snabbt.

Samtalsämnena avverkade varandra, skratten likaså och en lunchtimma är på tooook för lite för att känna sig redo att säga hejdå. Igen. Men, det kändes mycket gott att skiljas med vetskapen om att de finns i Stockholm den dagen vi flyttar tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s