Vm-tipset

Här sitter jag, ensam på morgonkvisten inne i köket med en kopp kaffe och en morgonsmörgås. Klockan visar 07.08 och för bara en halvtimma sedan lurade Judit upp mig från min skönhetssömn genom att ropa på mig. ”Åh, inte redan”, hann jag tänka, fortfarande halvt däckad av fredagens urmysiga middag med våra grannar som blev seeeen.

Men Judit hade inga planer på att stiga upp, hon ville bara ha sällskap tills hon somnade om. Så här sitter jag, nu klarvaken och njuter ändå av lugnet. Det är ju trots allt morgnarna jag gillar bäst. Tänk de som sover till framåt nio på morgonen! Då har man ju missat halva dagen 😉.

Nåja, nog om det. När jag nu ändå är uppe har jag möjlighet att fundera på dagens matcher. Fotboll alltså – faktiskt. Nu ska ni inte tro att jag gått och blivit fotbollsfantast på senare dar. Nähe, här handlar det inte så mycket om matchen i sig – desto mer om pengarna man kan vinna. Och grejen i sig – Att vinna!

Jag låg riktigt bra till i allra första matchen, men så gick Ryssland och gjorde 5 mål. Jag hade tippat på 3. Där hade jag annars haft ett bra försprång till vidare matcher.

Igår mötte vi Ulf, Mickes kollega, halvvägs ut till Oberursel där han bor. Vi möttes upp i en park för att mata ankor, till Judits och Megs stora glädje. Sen strosade vi bort till en trinkhalle för en kopp kaffe och glass.

Ni ska se dessa ställen! Enkla, lite halvskitiga och med ett gäng öldrinkande gubbar utanför. Som svensk hinner man skapa sig stora fördomar …

Men ack nej, det är inte alls som det ser ut och som man tänker. Det här är inga alkisar, utan områdets sociala, äldre herrar som samlas för att titta på dagens VM-match. Precis som vi! Att det sen säljs allt från glass till vin och sprit för 10€, ja, så må det vara! Men trevligt är det, i sin absoluta enkelhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s