Efterlängtad tjejdagi

Sannerligen! Det här har vi båda väntat på, att få gå iväg bara vi två, ok, Holly också naturligtvis, men det är ju främst min äldsta tjej och jag som ska umgås den här dagen. Det är Vår dag!

Vi börjar alltid, på hennes begäran (som också resten av dagen), med frukost på det bageri hon önskar. Så sitter vi där med varsin godsak, nästan helt och hållet vad man önskar för morgonen, och pratar om ditt och datt. Den här morgonen blev det bokstäver och klurigheten att utläsa vad några av dem tillsammans blir för ord. Hon är intresserad och duktig, men jag drar det aldrig längre än vad hon själv vill. Tiden kommer då hon ska träna (på riktigt) och jag vill absolut inte ”bränna oss” på denna nyfikenhet genom att pusha och tvinga på henne lästräning.

Sen strosade vi vidare in till stan på jakt efter sommarskor och strumpor. Vi fann både skor och strumpor, lite presenter till Meg och jag tror Judit var mest uppspelt över de här sakerna. Mer än det hon fick själv. Det uppskattar jag naturligtvis enormt mycket eftersom det visar på givmildhet och omtänksamhet för sin syster.

Efter lunch gick vi vidare till en mindre frekvent besökt lekplats bakom Mickes jobb. Här klättrades det och vi gungade i en hängmatta och ritade på marken med asfaltskritor.

Strax efter fyra hämtade vi mellantjejen och tog oss trötta hem med alla kassar och lagade en spännande soppmiddag.

De här dagarna är så otroligt värdefulla och uppskattade och jag är väldigt glad att vi fick till den här dagen efter alla sjukdomar som kommit i vägen (och kanske också en liten Holly). Nu måste vi se till att ta vara på de veckor som innebär möjlighet till tjejdag innan hon börjar reception class efter sommaren. Då minsann blir det inte lika lätt.

Men man kan fuska lite ibland, förklarade jag (very bad mom), vilket inte alls gick hem. ”Nähe mamma, då vill jag vara på skolan alla dagar och när jag är sjuk måste jag vara hemma.”

Älskade Judit – alltid så ordentlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s