Lugn söndag (med migrän)

I söndags hade vi planer … som uteblev abrupt efter frukost då jag hör Micke säga ”Men vad gjorde jag nu då?” och så gick han direkt och la sig raklång på sängen. Åhnej, ryggen igen! tänkte jag. Men icke! Det var istället migrän, den förrädiska huvudåkomma! Där blev han liggandes mer eller mindre hela dagen med fördragna gardiner. Stackarn! (Och trots det kämpade han sig upp mellan vilopauserna och planterade de sista växterna som vi hade köpt dagen innan, Och tagit sig ner i förrådet för att gå igenom lådor inför bilresan upp till sommarhuset i maj. Galenskap!)

För barnen och mig blev det en gåendes utflykt i området istället för att åka iväg på den planerade utflykten som vi tänkt från början. Det slutade med lekplatshäng i två omgångar med glasspaus däremellan.

Och kanske tyckte jag inte att eftermiddagen skulle bli den roligaste när man nästan fem dagar i veckan spenderar eftermiddagarna på olika lekplatser och så blir det samma häng på helgen.

Men eftermiddagen blev trevlig. Först fick vi en mysig och skön stund ensamma på lekplatsen och därefter glass på bästa glass- och fikastället. Och istället för att gå hem efter glassen gick vi tillbaka till lekplatsen och fick en oplanerad och kul kompistträff för oss alla där. Som oftast dyker flera bekanta upp på lekplatserna i området så det är egentligen aldrig någon vits att boka tid med någon. Alla är ändå där någon gång under veckan!

Judit blev strålande glad när hon fick chansen att leka med en gammal klasskompis som numera går i sexårsverksamheten en våning högre upp på förskolan. Meg hängde på som en igel och var tack och lov lika självklar i leken.

Den här lilla stjärnan har lyckats bli förkyld. Igen.Det är tröttsamt, olyckligt och SÅ dålig tajming eftersom Micke flyger till Sverige imorgon på en tredagars-konferens. Kvar blir tjejerna och jag, i Två nätter! Två nätter ska jag alltså ta mig igenom med tjejerna och en icke-så-bra-sovandes-Holly de här dagarna. ”Jag överlever och det är väl inte hela världen”, tänker ni. Men för mig ÄR det faktiskt just nu hela världen. Vi ses på ”andra sidan”. Nu ska jag fortsätta ladda batterierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s