I förebyggande

På onsdag nästa vecka åker Micke till Sthlm på konferens tre dagar. Jag blir alltså själv med tjejligan. My god!

Att ha tjejerna hemma om dagarna är inga problem, det är mestadels bara mysigt och ett gott sällskap för mig. Men jag tänker på nätterna. Vi har ingen bra lösning för nätterna än. Holly sover bra, äter såklart men sover mellan målen två-tre timmar, vilket jag är jättenöjd med. Det är snarare de stora tjejerna som stökar genom att vakna varsin gång under natten, minst. Och så måste någon (Micke numera) gå in och trösta och också sova i deras rum. Ryggen, ni vet ryggen, jag behöver ju inte berätta mer, ni vet!

Så, för att fixa det här själv vill jag åtminstone INTE ha sjuka barn dessutom – det är nr ett. Därför planerar jag redan nu in i minsta detalj (nästan) och låter Judit och Meg vara hemma två dagar den här veckan. Det brukar nämligen alltid ta en och en halv vecka (i bästa fall två) efter ett lov innan de första förkylningssymtomen visar sig på något av barnen. Därför skjuter jag på problemet lite och hoppas att de inte blir sjuka under den här veckan fram till onsdag om de går i morgon eller på torsdag.

Tycker ni jag är knäpp? Ja!

Har den här vinterns alla sjukdomar gjort mig galen? Ja!

Överdriver jag? Ja!

Det finns så mycket i det här resonemanget som är heltokigt. På gränsen sinnessjukt, ändå skulle jag inte gjort annorlunda. Och så har vi faktiskt mysiga ”lekplatshängsdagar” 😉.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s