En liten språkdetalj

Jag tror så! Så svarar Judit alltid när jag frågar henne om råd, om hennes åsikt eller ställer en fråga i största allmänhet. Jag har i ärlighetens namn inte funderat särskilt mycket på det, men visst har det slagit mig att det ”svenska” (vanliga) sättet att svara skulle vara ”jag tror det”.

Men så slår det mig att anledningen till det måste vara att det på engelska heter ”I think so”. Självklart är det ju därifrån!

En annan detalj som jag lagt märke till är att Judit oftast vet hur hon säger ordningstalen (vid tal om dagens datum) på engelska, men de svenska orden har hon egentligen inte en aning.

Också Miss Davidson, Judits lärare, har berättat att Judits engelska är mycket bra numera. Hon är, vad de menar, ”flytande” i det engelska språket och utvecklar språket grammatiskt i rasande fart och utökar ordförrådet dagligen.

Därför är det nu viktigt att vi verkligen fokuserar på det svenska språket här hemma och plockar upp sådant som de tränar på förskolan på svenska.

Därför fick vi farmor Eva till att köpa med sig den klassiska skol- (scout-)kalendern när hon var här senast. Känner ni igen den? Åh, jag gissar att de flesta av er har haft den i skolan, åtminstone i de lägre årskurserna. Nu tränar vi dagens datum vid frukost varje morgon och tjejerna får turas om att dra lapp. Så kul, nyttigt och lärorikt!

Holly är med oss och lär sig både engelska och svenska från babysittern på golvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s