90 år

Jag börjar blir riktigt gammal – 90 år! Kan ni förstå! Det är ju faktiskt så att till och med jag kan känna en viss åldersnoja.

Igår eftermiddag tog Holly och jag den korta promenaden till förskolan för att hämta tjejerna. Vi klarade oss jättefint. Jag hade Holly i en bärsele för att slippa de värsta bacillerna.

Judit väntade på mig med ett tjugotal teckningar … som vanligt. Jag kan bli matt av allt hon ”drar hem” men vi brukar göra det till en mysig fikastund hemma då hon får dela ut och berätta om allt hon har ritat.

Så, igår. Bland många andra teckningar hade hon ritat den här. Och som ni ser är det vi fyra tjejerna som är inkluderade. ”Pappa var på jobbet.” (Som det oftast heter … stackars pappa.)

När jag tittar lite närmare på teckningen och upptäcker siffror ovanför våra huvuden ber jag Judit förklara mina. En 9:a och en 0:a?

”Ja, men jag visste ju inte riktigt hur gammal du är, mamma.”

”90 år, Judit, tror du att jag är 90 år?”

”Jaa, är du det, mamma?”

Som tur är har jag ju några år dit och som tur är förstår jag att vi inte pratar lika mycket om hur gamla vi vuxna är. Vi pratar desto mer om hur många år tjejerna fyller och hur gamla deras kompisar är. Därför finns det inte mycket att bli ledsen eller förnärmad för 😉. Men hade hon gissat på 50-strecket, ja, då kanske det hade känts i magen.

Det slog mig också där jag satt med en kaffekopp och alla teckningar i handen att nu närmar vi oss snart skoltiden. Och det innebär en skoltid på engelska. Flera av teckningarna innehåller nu också ord på blommor och djur som de pratar om på förskolan. Igår hade hon tex ritat och skrivit om tulpan, påsklilja och hyacint. Micke och jag har mycket att lära …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s