Stort mammahjärta

Nu blir det många bilder på Holly, men känslorna svämmar nästan över av kärlek till den här lilla tjejen. Så oväntad men uppskattad och älskad från första stund på BB.

Många rader har jag läst om klyschor (tänkte jag) att ”med trean blir familjen komplett”. Och komplett skulle jag vilja hävda är fel ordval i sammanhanget. Alla familjer, stora eller små, är kompletta utifrån eget önskemål. Det är inte antalet som är det centrala utan känslan av tillfredställelse utifrån olika behov och livsstilar som familjer lever efter.

Den här tjejen kom som en överraskning, men helt överraskade blev vi ändå inte. Någonstans har nog jag, som mamma/kvinna, känt att kanske och tänk om. Jag hade dock svårt att se ytterligare en liten person ta plats i vår familj. Tre år (snart) med Judit och Meg är tre väldigt självklara år med tjejerna och vi tänkte inte så mycket på ett barn till.

Men så kom hon för en vecka sen och nu är hon lika självklar som storasystrarna. Och om jag ska säga något om familjekonstellationen nu så känner jag en enorm lycka av att ha tre olika individer med tre olika personligheter och tre olika utseende. För Holly är för mig en blandning av Judit och Meg. En kopia av Judit som nyfödd men med en mörkare ton åt Megs håll. Och tänk att mammahjärtat räckte för en till, det till och med svämmar över av kärlek till alla tre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s