Ellen som president

Är det inte alldeles underbart med femåringars funderingar om livet! Judit har kommit in i grubblerierna och rätt som det är ställs det frågor om de mest knepiga saker.

Som igår kväll när hela familjen var samlad i bilen på väg hem från Svenska kyrkan. Micke och Judit fram och Meg och jag bak. De två förstnämnda började en diskussion om vem som bestämmer i Tyskland (vilket är en mycket intressant och frekvent diskuterad fråga här hemma numera). Micke svarar att det är en kvinna och att hon är förbundskansler. Som en president i USA, frågar Judit (tror jag, som först lyssnar med ett halvt öra till deras diskussion). Till saken hör att Trump har figurerat mycket på nyhetsmorgon de gånger vi haft nyhetsmorgon på, på helgerna, därför känner hon till hans namn och att han bestämmer i USA.

Sen går det en halv minut till innan Judit utbrister ”Då är det som Ellen är” (och hon syftar på president). Jag lyfter blicken och tänker; ”vad sjutton menar hon nu?”

Micke kopplar först, om jag nånsin skulle gjort det, ska erkännas. Judit hinner också förklara när först ingen av oss kan svara att det ”betyder ju att man är vuxen och inte behöver gå i skolan mer”.

”Nähe, (förklarar Micke lättad och med ett leende på läpparna) Ellen är inte president, hon tog studenten vilket låter nästan som president (och jag ler lika stort i baksätet åt min dotters underbara jämförelse). Det är klart att det skulle kunna vara rimligt för Judit att Ellen vore president 😉.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s