Fasching celebration

Oj, vilken högtidsdag det var på förskolan idag. Idag var den sk fasching day som innebär att barnen klär ut sig till vad de vill. Traditionen bottnar i festivaler och karnevalståg som hålls före den årliga fastan den här tiden på året. Det är främst i mitten och södra Europa som uttrycket Fasching används. Jag skulle vilja jämföra det med våra semmeltider då vi äter upp oss inför fastan och som vi sedan avslutar med våffeldagen senare i mars.

Hur som helst, en av helgens aktiviteter var att hitta passande kostymer till barnen. Och de visste mycket väl vad de ville klä ut sig till. Ingen tvekan rådde alls över valen:

På eftermiddagen hämtade jag barnen, då med Judits vanliga inneskor på sig …😂. Hon som så stolt klackade iväg in i klassrummet till Miss D och vännerna i sina älskade rosa pimpinett-(urfula) skor, som hon minsann aldrig skulle ta av sig. Men även hon insåg förmodligen till slut att det kräver sin konst att gå i klackskor hela dagen. Miss D och jag log åt varandra och världens mest pimpade skor. De slår liksom allt och är så fula så ni anar inte (förlåt älskade Judit)!

Två prinsessor i ett förtroligt samtal. Undrar just vad som avtalas …?

Sen har vi lilla Pippi Longstocking or Pippi Langstrumpf. Vi pratade om Pippi i stort sett hela helgen och visst skulle hon ha fräknar målade på sig i ansiktet, men ack vilken katastrof det blev när vi målade på dem i morse. Katastrof! De skulle bort! Genast. Men så glömde hon bort dem och när jag hämtade kl. 15 satt de fortfarande kvar. Och ikväll var hon SÅ stolt över fräknarna.

Imorgon blir det en vanlig dag i vanliga kläder på förskolan. Tillbaka till rutinerna, jag tackar ja! Min plan är att ha åtta mammor/vänner här på fika imorgon bitti efter lämning. Min plan … som jag hoppas håller även imorgon … (en dag i taget).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s