Kalla veckor

Burr, nu är det kallt. Riktigt kallt! Det är torr kall luft men samtidigt och bitvis en fuktig rå kyla som kryper in på bara kroppen oavsett kläder, och det ju närmare floden man kommer.

I morse cyklade jag över floden till Sachenhausen sjukhus för ännu en kontroll av fostervatten och för att kolla hur lilltjejen mår därinne. Och gud så det tog i, små små iskalla frostdroppar (kan det kallas så?) täckte mitt ansikte. Jag frös! Hur mår då mina tjejer ute i kylan idag? Tack och lov kläddes de riktigt varma imorse så de bör inte frysa. Men denna kyla, vi är liksom inte lika förberedda och vana vid den här sortens bitande kyla längre.

Igår eftermiddag tog jag och tjejerna en promenad till en ny lekplats. Vi härdade ut en timma, sen promenerade vi hem till värmen inomhus.

I övrigt försöker jag ta hand om mig själv, vila men också träffa vänner nu när jag fortfarande kan vara flexibel med min tid mellan 9-15.

I tisdags lunchade jag med Izla, en svensk vän som jag ganska nyligen lärt känna, igår blev jag bjuden på morgonkaffe hos Eleonora, min italienska väninna och idag får jag lunch hemma hos svenska Johanna och hennes lilla Julia.

Eleonora som bara bor runt hörnet av mig är otroligt inspirerande och en fantastisk entreprenör och kvinna. Plötsligt när vi sitter och pratar konst, som ett av olika samtalsämnen som vi hann avverka under morgonen, övertalar hon mig att följa med ner i källaren för att titta på en av hennes pappas målningar.

Resultatet? Inget förvånar mig med Eleonora. En timma senare hade hon transporterat ner två av hennes pappas verk till oss. Så här är de nu!

”Fundera och njut av dem så länge ni har en känsla för dem. Det är bättre de hängs upp på en vägg hos er än i en mörk källare hos oss.” Hon är fenomenal! Och så fullkomligt okomplicerad och extremt generös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s