Veckans status

Igen. Kan ni förstå? Det började egentligen med Meg som i måndags kväll kräktes pga sin jobbiga hosta och igensatta hals. I måndags var de båda hemma med mig på dagen eftersom Judit och jag egentligen planerat en tjejdag men så blev Meg så hostig under söndagen så det slutade med att båda var hemma.

Efter en natt med LITE sömn kom Judit upp gråtandes och meddelade att hon inte mådde bra och sekunden efter … ja, ni förstår. Det var bara att börja torka och ta fram madrasser. Igen. Och tvätta och tvätta. Igen.

Framåt förmiddagen verkade det värsta vara över och istället tilltog febern. Som tydligen ”går” på skolan. Natten har varit splittrad, tack och lov utan tecken på maginfluensa, men vi ska inte ropa hej än.

Nu sover de till det och jag har flyttat över till en säng som det går att ligga i.

Innan sjukdomarna tog vid i slutet av helgen hade vi en underbar helg, lugn och utan några som helst måsten.

Meg fick en (begagnad) cykel med trampor som hon inte alls förstod vitsen med. Haha, vi som trodde hon skulle singla iväg som Judit i samma ålder och förstå den tekniska vitsen med trampor på samma sätt som Judit gjorde. Men icke, hon satt som tjuren Ferdinand och njöt av att bli puttad framåt. Strålande glad men endock utan tillstymmelse till att ”handla” själv.

Jaja, det kommer. Tids nog. Träning ger färdighet.

Nu ska vi börja dagen här hemma. Kolla temperaturer och försöka äta något. Själv är jag inne på min fjärde frukost efter nattens alla mål. Jag är konstant hungrig nu. Så om hon därinne valt att ta det lite lugnt fram tills nu, kör hon slutspurten med bestämdhet och satsar allt på att lägga på sig de sista grammen så här på slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s