Mat, dricka och socker

Den ordern fick jag hos min läkare idag när jag var på en regelbunden kontroll med lilltjejen i magen. Här i Tyskland kör man ctg varje gång man går på kontroll. Allt kontrolleras noggrannare jämfört med Sverige skulle jag våga påstå. Jag har fått höra och veta om alla möjliga tester och värden under den här graviditeten. Nackdelen är dock det man får veta ger utrymme för att oroa sig mer också.

Som idag när jag först blev glad för att hon växt på sig riktigt bra men plötsligt orolig när läkaren förklarar att det idag var första gången som ctg-kollen var avvikande och lilltjejen inte var lika aktiv som hon brukar och att hon dessutom hade lägre hjärtfrekvens än vad som är önskvärt. Ordern jag fick blev därför att gå ut på stan och äta och dricka och gärna något sött därtill för att sedan komma tillbaka och köra ctg igen.

Sagt och gjort och med tårarna nära (och med absolut noll hunger på fem minuter pga den olustiga oroskänsla jag fick) gick jag och satte mig för att äta lunch. Kl. 10.40. Sen upp igen för att göra samma ctg-kontroll under en halvtimma.

Tack och lov sprattlade hon runt nästan mer än vanligt och hjärtfrekvensen visade sig vara precis enligt önskvärda mått. Jag dansade i princip ut från praktiken, stolt över oss båda två som klarat ”testet”.

Det här gjorde min dag till något av en uppochner-dag med många jobbiga känslor att handskas med. Av en enkel ctg-koll som inte alls mäts lika ofta och så noga i Sverige.

Och att lilltjejen inte skulle vara ”genomsnittsstor”, vad betyder det för mig/oss, egentligen? Vi fick ingen indikation på att Judit och Meg skulle peka mot det ena eller andra hållet viktmässigt när vi väntade dem, helt enkelt för att vi inte mäter i vikt utan i längd i Sverige. Kanske låg tjejerna på ganska exakt vikt som lilltjejen i samma vecka. Tyvärr får vi aldrig veta det eftersom möjligheten till jämförelse inte finns.

Nu hoppas jag bara att hon ska komma ut friskt och förhoppningsvis nära samma vikt som systrarna. Snart, snart …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s