Magsjuk Meg

Så var julen över och nästa bestyr tar vid. Magsjukan. Finns det något värre? Egentligen tycker jag att själva sjukan är rätt okej, den är oftast intensiv och jobbig för alla några timmar men när den fasen är över är det liksom …över, och den drabbade piggar på sig relativt snabbt. Till skillnad mot förkylda och täppta näsor och långdragen hosta flera nätter i rad.

Men, den stora hemska och alldeles förskräckliga nackdelen med magsjuka är tvätten och lukten och de ettriga små bacillerna. Och så luktar det … – vidrigt!

Inatt drabbades vi, egentligen redan runt 23-tiden igår kväll. Och så höll det på fram till fyratiden. Micke var bussig och la sig med Meg på en madrass i tjejernas rum. Judit och jag fick ligga i vårt rum. Just nu i nionde månaden var jag enormt tacksam över uppdelningen även om jag har svårt att lämna över ansvaret när ens dotter far så illa. Men en för tidig förlossning vill jag inte ha!

Efter några jobbiga timmar för främst Micke och Meg vaknade vi allihop runt 08.00. Gissa om vi alla var spända på lilltjejen. Det kändes som jag hade vunnit högsta vinsten när hon kom utspringandes och på sitt gulliga sätt vill förklara för oss att hon minsann har varit sjuk men att hennes ”belly is ba (bra) now”. Lilla äsklingen.

Efter det mötet gjorde jag mig en riktigt god kaffe på den nya maskinen som inskaffades i fredags. Inte helt utan research av min käre man såklart. De flesta forum och jämförelsesighter har gåtts igenom och diskuterats. Men nu får vi gott snabbt kaffe med malda kaffebönor.

Resten av dagen har bestått av åtskilliga maskiner tvätt, skurning och rengöring av drabbade ytor …, yuck! Nu är det bara att vänta ut tiden. Vi vet att vi inte kan ropa hej än på flera timmar. Till och med dagar som vi fick lära oss senast vi hade det. En dag i taget, alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s