Ny hobby

Så här sitter han. Så fort han har en ledig stund fastnar han här. Till och med påklädd i kostym på väg till jobbet hittade jag honom stå hängande över pusslet. Pusslet som jag fick av just honom.

Han är makalös på att hitta sina sysslor och sättet han går in för det på är beundransvärt. Totalt uppslukad och frånkopplad från omvärlden.

1000 bitar består pusslet av. I tre dagar har han pusslat, stundvis. Jag har inte ens rört det än. Men imorgon ska vi sätta oss båda två med lite gott att äta och något gott att dricka till. För det var precis så jag ville ha det när jag började prata om ett pussel att lägga. En syssla att plocka med, roa mig med och som upptar min tid annat än vanligt pyssel här hemma. För vad är egentligen mysigare än att förlora sig i något nästan meditativt som ett pussel?

Men att min man skulle fastna så kolossalt i (mitt) pussel och pusslandet är ändå något förbryllande. Särskilt med tanke på inställningen till det innan det landade i vårt hem. Men efter 18 år tillsammans är det väl underbart att man fortfarande förvånas över varandras intresse och förmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s