Tillbaka i vardagen

Bloggen lever, ja, det gör den! Men av oförklarlig anledning tog jag och skrivandet en väldigt lång jul- och nyårsledighet från bloggandet. Det är samtidigt väldigt svårt att komma igång igen när man har så mycket att berätta om julhelgerna och allt vi gjort. Därför gör jag inte det, berättar alltså. Det är helt enkelt alldeles för mycket att berätta så jag vet inte var jag skulle börja och så är det dessutom alldeles för längesen. Jul och nyår har jag lagt bakom mig och nu ser jag fram emot sköna (och förhoppningsvis) lugna veckor fram till 20 februari.

Jag ser fram emot att ligga i soffan och se på serier under dagtid när barnen är på förskolan och cykla in en kort sväng på stan för att gå på utvalda reor och naturligtvis umgås med vänner över en kaffe vid lämning.

Åh, som jag behöver få vara bara ”jag” den här tiden fram till vakna nätter och rödsprängda ögon. Jag vet alldeles för väl vad som väntar den här tredje gången. Samtidigt som jag har två tjejer att stimulera, aktivera och tillfredsställa i två väldigt roliga, men också rätt krävande åldrar.

Jag måste därför tillåta mig själv att njuta av möjligheten att kunna vara flexibel om dagarna och göra precis vad bara jag vill när jag är ensam.

Så det här är vad jag gör, väldigt ärligt och uppriktigt. Jag har börjat följa Fröken Frimans krig och ligger antingen i soffan eller äter lunch framför tv:n och njuter SOM BARA DEN!

När tjejerna kommer hem från förskolan fortsätter jag lyxen och njuter lika mycket tillsammans med dem. Så vi äter varma Ikea-kanelbullar (tills jag orkar baka egna) och dricker mjölk till. Barnsligt gott!

Samtidigt börjar jag bli riktigt nyfiken på vem hon är i magen. Jag har väldigt svårt att förstå att hon faktiskt ska komma till oss och bli lika självklar som de andra två. Vi fyra har ju kommit att bli så sammansvetsade på något vis. Hur ska hon kunna bli en lika naturlig del av vår familj? Jag har väldigt svårt att se det framför mig den här gången. Men jag är spänd och nyfiken, väldigt väldigt jättespänd på vem hon är! Och jag är redan mycket stolt över henne för att hon tidigt valde att ta plats och visa sin självklarhet med den överraskning som hon gav oss i början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s