38 år

Huha, det närmar sig 40-strecket, vilket inte är klokt. 40 …, det låter liksom …, hm, 40. Jag vågar inte skriva ut några ord, det är för många runtomkring mig som faktiskt är på andra av den siffran, så vi lämnar det 😉.

Dagen var i alla fall en av de bättre födelsedagarna, och morgonen framförallt. För första gången sjöng alla tre, högt och tydligt och så kom de in med frukost på sängen och med tre tända ljus på en bricka. Det var stämningsfullt och jättemysigt. Så satt vi där i sängen medan jag drack kaffe, åt en lussebulle med en svensk flagga i och öppnade presenter.

Jag fick en fin klocka, ett par pyjamasbyxor från Polarn och pyret och en Paradisask (som jag alltid får av mormor och morfar men som nu Micke fick ta ansvar för, för att hålla traditionen vid liv) och fantastiska teckningar av barnen. Meg tyckte det var jättespännande att jag fyllde år och hade förberett sig flera dagar tidigare. Hon går numera runt om dagarna och sjunger Ja, måhonleva varvat med Jinglebells.

En timma senare var vi igång och Micke skjutsade Meg till förskolan medan Judit och jag tog cyklarna in till stan för att kolla upp hennes syn hos en ögonläkare.

Men som jag trodde var detta en liten överdriven reaktion av Judits barnläkare som menade att vi borde dubbelkolla synen hos en specialist. Judit ser jättebra och hon har inga behov av glasögon eller av att behöva justera synen på något annat sätt. Tyskarna är noga, mer noga med såna här saker än vad vi är i Sverige. Inget lämnas åt slumpen. Samtidigt är jag glad att vi åkte dit. Nu är Judit dubbelkollad och så fick vi ett positiv svar på det!

Så, nöjda med svaret cyklade vi vidare och påbörjade våra ärenden inne i stan som blev julklappsshopping blandat med födelsedagspresent till Judits kompis, lunch på Kaufhof och inköp av eftermiddagsfika.

Vid tre hämtade vi Meg, som inte ville följa med oss hem. Hon var upptagen med att leka med sina kompisar Oskar och Julius och jag fick ta hjälp av Pamela och Sonia för att hemgången inte skulle resultera i en större scen denna fredag eftermiddag.

En timma senare kom Sue och Juna och vi kalasade på kokostoppar och pepparkakor. Och jag fick en underbar bodylotion från Rituals.

Kvällen bjöd på fläskfile-gryta och adventskalendermys framför tv:n och senare en stor tallrik marängswiss till Micke och mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s