Pepparkaksbak, julpyssel och Jesus

Här står hon, vår urcoola svenska präst som gör det mesta för, och med barnen. Här är hon i full gång med att berätta om julhistorien för barnen.

Hon berättade allt precis så där kortfattat och med enkla spännande ord så att nästan alla barn satt som ljus och lyssnade. Judit lyssnade hela tiden och stördes tydligt av andra som inte kunde sitta stilla eller vara tysta. Men så har ju faktist mina barn aldrig hört den här berättelsen. Jag är mycket tacksam över att de fick den på det här fantastiska sättet.

Jag måste verkligen höja vår härliga präst som kan skoja och ha distans till det religiösa på ett avslappnat sätt. Idag utbrast hon efter en längre diskussion mellan mammorna om Jesus-barnet som nog hade råkat ut för en hårdare behandling av någon. ”Jamen snälla, det är väl på tiden att hans arm går av på vårt gamla Jesusbarn så vi får chans att köpa en modern Jesus.” Jag har svårt att hålla mig varje gång hon flikar in så där oväntat och ”oprästligt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s