Lussebullar med smör

Idag var jag inbjuden till Caroline, som är mamma till en av Judits gamla kompisar i sexårsklassen. Hon tog min idé om att bjuda in alla gamla vänner/mammor i vårt lilla kaffegäng för julfika och Glühwein. Jag hade givetvis tänkt glögg men när hon erbjöd sig att bjuda in hos sig var jag tacksam och nöjd utan glögg.

Nu blev det inte någon Glühwein alls eftersom hon glömt bort oss gravida kvinnor (Sue och jag) och de två andra hade hälsovecka före jul … vilket gäng!

Jag smakade tyskarnas pepparkaka med kanel och socker som huvudingrediens. Väldigt goda om än långt ifrån pepparkakssmaken.

Eftersom jag nu bakat lussekatter i två omgångar tog jag med mig ett gäng i en påse och knöt ett snöre om. Mina vänner som har fått äran att tilldelas en liten påse tycker om dem och fascineras alltid av färgen. ”Hur får du dem så gula.” Och visst tittar de lite skeptiskt på dem samtidigt. Plötsligt berättade Sue för mig och alla de andra att hon i morse hade skurit hennes och Junas lussekatt på längden och brett smör på med en skiva ost (och vad annat pålägg det nu var). ”Well, to be honest, they’re not so very sweet so I thought I’d add a little something else to the yellow bread bun this morning.”

Och det är ju också ett sätt att äta våra gula katter på … 😉!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s