Gravidhormonernas bästa

Det måste nog varenda gravid kvinna hålla med om är håret! Vilket hår man får! Jag minns att jag tänkte på det med Judit och Meg, och för bara två, tre veckor sen upplever jag samma sak igen. Jag tvättar bannemej inte håret mer än en gång i veckan numera. Idag är det en dag från att det är vecka gammalt och jag känner egentligen inget behov av att tvätta det. Så jag väntar tills det är i behov av en tvätt helt enkelt. Fantastiskt!

Men sen vet jag att det kommer en tid med det motsatta också – smutsigt, glest och långt ifrån glansigt hår! Den tiden kommer, snart, närmare bestämt om ca fyra månader och varar i … hm … säkert ett år. Usch, så livlöst håret blir då! Kontraster är väl ett bra sammanfattande ord till gravid- och amningshormonernas påverkan på kroppen.

Det här blir det ingen bild på. Bara några korta, kanske ointressanta, ord om min upplevelse av gravidkroppen förutom alla sjukdomssymtom som jag lever med numera. Då är det betydligt roligare att reflektera över graviditeten och dess påverkan. Därför blev det ikväll några ord om håret 😉.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s