Tjejmys

Efter oktobers alla besök och novembers sjukperiod vet jag inte när vi senast hade en tjejdag. Ett tag hade vi lite rutin på det så att vi umgicks en dag tillsammans ungefär varannan/var tredje vecka. Men idag blev det av!

Anledningen var egentligen den U9 som Judit skulle göra hos barnläkaren idag, en femårskontroll helt enkelt men som på tyska kallas U9 – Untersuchen 9 (gissar jag).

Hon ”gick igenom” förutom något enstaka litet ”något” på ögonen som jag aldrig riktigt förstod vad det egentligen var. Litet var det, men som ändå skulle kollas upp hos en ögonläkare. Sagt och gjort, nästa fredag får det bli tjejdag igen, jippi, när vi besöker en ögonläkare i stan.

Undersökningen gick i övrigt ut på att hoppa på ett ben, synkontroll och hörselkontroll, rita/kopiera krumelurer, bokstäver och olika former samt rita en flicka. Och så skulle hon säga ordet för vad varje bild ovanför visade. Jösses, tänkte jag. På frågan om hon ville säga de tyska eller de engelska orden svarade hon engelska. Jaha, naturligtvis, tänkte jag igen, jag skulle bara ha klarat en handfull på tyska om ens det.

Men Judit satte igång och snabbt gick det. Jag höjde på ögonbrynen eftersom till och med jag var tvungen att tänka efter och hitta det engelska ordet för varje bild. När hon kom till fågelbo – nest tvekade hon och sa ”it’s a home for birds”. Då kunde varken läkaren eller jag hålla oss. Duktiga, smarta, lilla Judit!

Sen blev det lite bokstavskoll bland andra krumelurer. Judits enda miss, som ändå var positiv, var att hon skrev K ”rätt” eftersom hon övar bokstäverna på förskolan och är väldigt intresserad av att skriva numera. Egentligen var detta K bakvänt, men som läkaren förklarade det förstod hon att Judit är nyfiken och vill skriva bokstäverna, därför var det naturligt för henne att forma den som den ska skrivas.

Efter det avklarade besöket korsade vi gågatan och satte oss på Starbucks för en cappuccino, apfelschorle och en croissant. Mysigt!

Sen avverkade vi våra ärenden. Och strax innan lunch gick vi in i en nyöppnad pyssel/plock-butik som vi aldrig höll på att komma ut från. När vi en timma senare ändå kom ut var jag 1000kr fattigare! Förstår ni! Vad sjutton köpte för så mycket pengar? Efter det här inlägget ska jag dyka ner i den påsen, var så säkra och gå igenom detta mysterium. Men en hel del pyssel blev det, julkortspyssel, adventskalenderinköp, stundande födelsedagskalasfix och en julduk. Jaha, joho, kanske att det kan stämma, men ändå …

Trötta och hungriga (!) var vi efter pysselbutiken och önskemålet för lunch var tydligt – stekt, panerad fisk med potatis och remouladsås. Valet var enkelt och restaurangen given – bara några steg ifrån pysselbutiken dessutom. Där satt vi och tittade några hundra gånger i påsen samtidigt som vi åt. Judit som var uppspelt för allt vi hade köpt och jag med huvudbry för allt som vi hade köpt!

Klockan tre hämtade vi Meggis, som hon nu numera kallar sig själv, på förskolan och tog del av skolans årliga julmarknad på baksidan. Där blev det mingel med våfflor, kaffe/gluwein och lite julklappsinköp. En mycket bra fredag som avslutas med adventskalenderinslagning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s