Informationsabend für werdende Eltern

Äntligen kom vi iväg, Micke och jag. Det har fått skjutas upp både en, två och tre gånger pga sjukmånaden. Men ikväll kom Pamela och vi kunde åka iväg för information om förlossning på ett sjukhus i Sachenhausen.

Många, de allra flesta, har sagt att de bara har bra erfarenheter av just det här sjukhuset och det som står att läsa på hemsidan känns väldigt svenskt, alltså lite ”hemma” för mig. Miljön påminde mig om Sös med moderna, mysigt inredda rum på en lugn och stilla avdelning. Alla de väsentliga hjälpmedel, likaså smärtlindring finns, till och med – hör och häpna – lustgas! Det är det enda sjukhuset i Frankfurt som erbjuder det, kanske av tyska anledningar … Och jösses, så stolta de var över att kunna berätta om lustgasen. Detta nya som de haft i 2-3 år! Man måste ju få tillåta sig att småle lite. Tänk så vanligt, till och med regelmässigt det är hos oss i Sverige. Överläkaren hade själv inte provat det sa hon men hon förklarade känslan som två glas bubbel för mycket. Nu har ju faktiskt inte ens jag själv provat det eftersom jag aldrig varit i behov av det, men man vet ju aldrig.

Något som Micke och jag lärde oss redan efter Judits ankomst är att aldrig förvänta sig eller planera för en viss typ av förlossning. Alla är olika och de blir sannerligen aldrig som man tänkt sig. Så vi fokuserar endast på några få, för oss, viktiga detaljer. Avstånd, platserbjudande, ev. operation/vård för mig och gärna engelsktalande personal. Men den biten får vi nog kolla upp när vi anmäler vårt intresse för två sjukhus, som vi i slutändan kommer att välja. Det blir antingen detta eller Uniklinik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s