Så kom den store St Nikolaus

Vi började morgonen med att kika efter avlämnade paket utanför ytterdörren, men icke! Kanske att St Nikolaus inte visste att Judit och Meg har flyttat till Tyskland? Hade han då bara gått förbi vårt hus? Judit hann bli riktigt ängslig och sjönk besviket och i tystnad ned på hallgolvet med allvarlig min. Funderingarna gick! På högvarv.

Men så kom Micke på att St Nikolaus har ju faktiskt ingen nyckel till vår port, så kanske att han kom via balkongen istället. Tjejerna flög upp men stannade tvärt innanför balkongdörren. Säkert osäkra på vad som kunde möta dem på andra sidan. Men se där, där stod stöveln och Judits sko. Med varsitt paket under. Glädjen var total!

Tjejerna blev överlyckliga över St Nikolaus val av julklapp. Hur kunde han välja så mitt i prick med en barbidocka och en trätårta med träkniv? Det sjöngs birthdaysång hela frukosten igenom med en fancy Barbi bredvid.

En halvtimma senare lämnade Micke barnen på förskolan på väg till jobbet och jag fick besök av fem vänner/mammor som jag mycket spontant bjöd in på frukost igår kväll.

När jag på eftermiddagen hämtade tjejerna på förskolan möttes jag av stor dramatik. St Nikolaus hade varit där och såhär såg det ut tidigare på dagen när han gästade Judits grupp. Skorna på rad i väntan på St Nikolaus och hans gåvor.

Och tänk, han hade kommit. Genom fönstret medan barnen fick sitta i kapprummet och sjunga julsånger. Barnen hade hört smällar och dunsar inifrån klassrummet och alla barnen var riktigt uppspelta vid hämtning av denna upplevelse. Det är samtidigt ganska svårt att hålla minen när 15 fyra- och femåringar står i en ring runt dig och med världens inlevelse och allvarsamhet förklarar hela händelsen på engelska. Tänk att de går på det och så gravallvarligt berättar om hur allt (ologiskt) gick till.

Väldigt nöjda gick tjejerna och jag hem med St Nikolaus gåva som han lämnade till barnen. Äpple, mandarin och choklad.

Nu har vi genomlevt och överlevt St Nikolaus day med stor bravur. Nu väntar en välförtjänt avsnitt av Bonde och sedan bums i säng. Imorgon har jag nämligen fått tid hos en lungspecialist. Mycket uppskattat och behövligt eftersom jag känner att jag tyvärr inte blir bättre i lungorna efter inflammationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s