Julius födelsedagskalas

Idag var en stor dag för Meg. För några dagar sen fick hon en alldeles egen inbjudan till Julius födelsedagskalas. Han fyllde tre år och med på kalaset fanns storebror Fredrik, jämngammal med Judit, och Megs bästis Oskar och hans lillasyster Ella.

Julius familj bodde för bara några år sedan i Lund där Julius mamma arbetade på universitetet. Därmed kan hon prata svenska, bra svenska så att jag alltid får dåligt samvete över min knackiga tyska. Måste öva mer …!

Judit var inte så intresserad av ett killkalas och fick istället följa med Domitilla och Elena hem.

Jag log för mig själv när vi kom hem och Judit får se riddarskölden som Meg fick med sig från kalaset (höjdpunkten på kalaset var nämligen att leka riddare med svärd, sköldar och en borg). ”Tror du att Meg också vill ha en sköld och ett svärd?” frågade Julius mamma snällt. Äh, hon vet nog inte vad det är och var rätt ointresserad av alla riddarlekar. Hemma tar Judit upp skölden och har inte den blekaste vad det är. ”Ska vi måla den fina fjärilen på framsidan” undrar hon och tittar på Meg. Och så går de in och färglägger motivet och leker sedan att det är ett underlägg till dockan Eva när hon ligger på golvet och måste byta blöja.

Skillnaden är stor mellan pojkar och flickor! Ljudnivån likaså. Därför är det nyttigt att få uppleva en annan sida av stoj och stim emellanåt. För jösses, så vilt det kan gå till ibland …!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s