Torsdagsbak

Fjärde dagen hemma med förkylda barn, då måste man hitta på något. Annars blir man nästan … tokig.

Därför bestämde vi oss för att baka lussekatter. Båda barnen jublade över idén. Här fascineras vi över hur stor degen blev efter jäsningen. Det är kul att diskutera kring såna här saker nu när Judit (framförallt) börjar bli stor nog att fundera och klura på saker som hon finner konstiga.

Vi hade himla roligt alla tre. Meg var mer än road av att dela degen, knåda den och rulla den. Jag undrade hur länge det skulle dröja innan hon fick smak på degen. Men lustigt nog kom hon aldrig på idén.

Det blev otroliga kreationer och den som initierade sniglar och hästar var vår egen lilla Meggis som började med att (slumpmässigt såklart) göra en, mitt på pricken lik, en alldeles fantastisk snigel. Genast ville Judit göra likadant och så var de igång med hästar, sniglar, hundar …

Trött blir man efter lussebak. Pippi-boken hänger med i vått och torrt. Även under armen när hon sover. Ingen (!) får ens försöka lägga den åt sidan.

Det är en stor saknad att inte ha familjen på nära håll när vi allihop blir sjuk, men vännerna är fantastiska. I eftermiddags fick jag ett i raden av undrande meddelande från en mamma till Judits gamla kompis, Malin, som numera går i preschool om hur vi mådde för dagen. En timma senare stod hon i dörren med kvällens middag – Shepard pie. Helt otroligt! Och mycket uppskattat!

Nu står adventsgranen redo, nåja, så redo den kan bli pga förkylningar och en lunginflammation. Min förhoppning och plan var ju att ha den helt färdig till 1 december. Men livet kom liksom emellan! Det här blir toppen, med chokladkalendrar till på köpet. En på morgonen och en på kvällen för de båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s