Vi kämpar vidare …

Sjuktider! Nu fick vi så vi teg. I många veckor, ja, månader har vi dragit en lättnadens suck över att inte behöva genomlida fullt så många förkylningsomgångar och sjuknätter som de första åren. Men nu fick vi istället en novembermånad som inte har behandlat oss särskilt väl.

Medan jag försöker bli starkare och piggare för varje dag och dricker vitaminshots varje morgon och kväll tar jag hand om två kolossalt förkylda barn, varav Meg som alltid är värst däran med sina astmaliknande symtom. Sömntimmarna blir inte många, trots att jag har en fantastisk man som envisas med att sova med båda barnen för att jag ska kurera och återhämta mig på nätterna. Så jag ska egentligen inte klaga. Vi möts på nätterna och hjälps åt med alvedon, vatten och nässpray men det är han som ändå drar det stora lasset med gnäll och gny under nätterna.

Vi försöker överleva det här också, vilket vi såklart gör. Det är bara tufft när man är mitt i dimman. Jag kan många gånger redan nu tänka ”hur sjutton gör vi sen, med tre?”

Våra små men ändå underbara guldstunder är såna när vi sitter allihop i soffan med tända ljus och tittar på en Astrid Lindgren-film. I närmare 1 1/2 timma!

Eller när det kommer ett paket på posten till tjejerna med en saga om en mus och en ekorre. Underbara stunder och så uppskattat!

Imorgon är förhoppningen att Meg ska vara så pass pigg att vi kan göra något av de här två påsarna. Jag har längtat så, och bacillerna, ja, de får väl liksom kola vippen i ugnen, tänker jag. Hoppas, hoppas på en bättre morgondag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s