Måndagsfrukosten

Så var det dags för tjejerna att bli ordentligt förkylda. Ganska katastrofal tajming till min läkande lunginflammation, kan man tycka. Men vad kan man förvänta sig med två förskolebarn mitt i november och förkylningstider. Vi har varit mycket skonade från sjukdomar hittills i höst och har knappt haft några hemmadagar för barnen. Det är bara olyckligt att allt kommer samtidigt.

Idag började vi med mysfrukost med den tända lilla ”julsnurran” som snurrade runt runt. Frukostens höjdpunkt och samtalsämne!

Sen klippte jag barnens luggar, vilket varit nödvändigt länge. Lagom till förmiddagsfika tittade Sue in med tre croissantsnäckor.

Efter lunch och sovstund (också för mig = underbart) kastade vi pelargonerna i en plastsäck ute på norra balkongen och gjorde plats för utebelysningen. Den ska så småningom kompletteras med enar. Vi försedde naturligtvis också Anna med fler nötter som lades på rad. ”Hon tycker nog bättre om att äta när det ser snyggt ut!”

Lite pyssel och spaghetti och köttfärssås med glass som efterrätt fick avsluta måndagen. Nu ligger jag i mitten av två sovande tjejer och ser fram emot en ny dag imorgon. Kanske en feberfri Meg, mindre hostande och snörvlande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s