Home, sweet home!

Äntligen hemma! Allt gick så snabbt igår runt lunchtid när läkaren kom in till mig och redovisade provresultaten. Alla värden såg bra ut, framförallt ett som hade gått ner till precis det önskvärda värdet som vi alla väntat på. Så vad nu då, tänkte jag. Ska jag åka hem nu? Visst, sa läkaren och strålade med hela ansiktet. Var jag lika glad? Hm, jo visst var jag väl det, eller?

Tänk, en vecka sen grät jag stora tårar när bilen rullade mot sjukhuset. Livrädd för att lämna familjen och rädd för att bli ensam på sjukhuset. Nu fick jag en stor skrämselklump i magen för att lämna det trygga sjukhuset, lämna personalen som blivit mina bundisar, som hurrat och gjort ”high five” med mig i takt med att febern gick ner och jag började må bättre. Och min tyska (nya rumskamrat) kvinna bredvid mig som jag kommit att skratta med om de hemska måltiderna. Skulle jag bara lämna henne där och aldrig fp veta hur det gick för henne?

Men när Micke kom och hämtade mig sköljde en lättnadens suck över mig, igenkännande och bekant – hemma! Ju längre bilen tog oss hemåt desto mer redo kände jag mig. Första steget hemma var himmelskt. Mitt hem, mina saker, min lukt! Sen var jag igång. I min takt, sakta, sakta. Micke jobbade hemifrån, förmodligen orolig att lämna mig ensam. Jag plockade och fixade, njöt av att få vara hemma. Inga stora bravader som läkaren sagt, men lugna små promenader runt i huset.

Och så kom de, barnen, som fått vara med Pamela lite extra länge för att jag skulle hinna hem och kunna känns efter i lugn och ro.

Att få komma hem till det här gör ju att man aldrig mer kan åka någonstans, för smärtsamt. Micke hade hjälp henne med bokstäverna men hon hade skrivit helt själv.

Det här lilla kortet hade hon lyckats klura ut helt själv genom att titta på kuvertet. Min fina lilla Judit.

Nu är jag hemma och planerar att stanna här, länge … tills nästa omgång i februari. Men dit är det än lääänge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s