Livet återvänder

Sakta men säkert går proverna åt rätt håll. Det är väl också i den takten jag sakteligen börjar återfå energi till att röra mig lite smått. 

Den nya medicinen tillsammans med den första har kickat in och den verkar uppfylla sitt syfte – att ta dö på de sista illasittande, resistenta (?) bakterierna. Provresultaten är inte enastående från den ena dagen till den andra. Idag togs dessutom inga prover då läkarna förklarade att vissa värden dröjer några dagar för resultat. Så imorgon bitti kör vi igen. Då är de värdena rätt viktiga eftersom de ändå förväntas vara så positivt låga som just de proverna förväntas vara. Utefter värdenas resultat kan man börja diskutera hemfärd. 

Och visst känner jag mig piggare, i sinnet åtminstone. Jag har ingen feber och huvudvärken är borta. Jag sover fortfarande bara på höger sida eftersom inflammationen sitter på vänster sida och så fort jag ligger två minuter på den sidan täpper otäcka saker i lungan till andningen så jag inte kan andas. Men överlag känner jag mig piggare och kan stiga upp från sängen utan känslan att bestiga ett berg och bara vilja ner igen. 

Och tänk, jag gav mig faktiskt ut på äventyr nu i eftermiddags. Ända hela den långa (korta 😉) vägen till hissen och sju våningar ner till kafeterian för att köpa mig en glass. Jag är ju inte särskilt fit, kan jag konstatera. Jag var mycket glad att kunna sjunka ner i sängen med kaffe, bok och glass därefter. Men gott var det! Och mycket värd var den utflykten. 

Här roar jag mig med att läsa om Henning Nilsson och hans första tid i 1800-talets Stockholm och emellanåt surfar jag lämpliga presenter och julklappar till barnen. Vi behöver (säng-)lampor till deras rum. Vad tycks om den här lampan till Meg? Hon borde bli överlycklig, i Pippi-stadiet som hon är.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s