Ensam instängd

Någonstans därute pågår det vardagliga livet, tisdagskvällen, med middag och nattning. Jag är förpassad hit, till Judits rum, med en förskräcklig förkylning och feber. 

Usch, så ynklig man känner sig med en gång. Samma sak hände nästan på veckan när jag var gravid med Meg. Jag blir extra sänkt. Extra känslig och kanske helt enkelt extra gravid. Tiden efter första omgången med Meg avverkade jag ett antal bihåleinflammationer, magsjuka och förkylningar – tills hon kom ut! Då blev jag frisk som en nötkärna på bara några timmar. Frisk som jag oftast är! Det är bara att härda ut, några månader till. Trots dessa ”åkommor” ska gudarna veta att jag ändå njuter av att vara gravid. Jag lider av min känsliga stackars kropp vilket gör att jag har svårt att stå emot sjukdomar, men den fysiska känslan av att vara gravid och känna ett liv växa därinne i magen, det är något jag gärna skulle uppleva igen och flera gånger om. Den känslan är magisk och helt fantastisk. Och jag måste nog erkänna att jag till och med känner mig snyggare, vackrare på något vis. Men känslan om att vara gravid fler gånger, den är jag rätt säker på att jag är ensam om att känna i min familj. 

Jag får hålla tummarna att jag har ett litet starkare immunförsvar den här gången, men jag är förberedd på hårda tider till slutet …

Nu ska jag vända mig om och försöka få någon timmars sömn och be till högre makter att den här hostan och luftrören blir bättre än en nittioårings. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s