Söndagsutflykter med efterföljande förkylning 

Söndagsvädret visade sig inte bättre än lördagens. Så vad gör man med två barn och fyra vuxna? Kreativa som vi var hittade vi ändå en anledning att komma ut – till Sunflower för att köpa en efterlängtad svärmorstunga till en redan inköpt kruka. Men ack så dyra de var! Nähe, där kom smålänningen fram i både Micke och mig och nästa utflykt får istället bli till Hornbach. 

Men fina juldekorationer hade de börjat med! Den här butiken är mer än bara en blomsterbutik. Tänk er Plantagen eller liknande butik med tillhörande restaurang, delikatess-avdelning, utemöbler, inredning – ja, det mesta går att hitta här. Meg var mycket fascinerad av den gungande tomtenissen, med skräckblandad förtjusning, givetvis …! 

På eftermiddagen trotsade vi regnet och gav oss iväg till Apfelwein-express, dvs. ett roligt sighseeingtåg som tuffar runt Frankfurts stad i lagom takt. 


I biljetten ingår apfelwein eller apfelschorle och en påse brezel. Så sitter man och skumpar runt en timma på stadens gator.  

Eftersom jag nu ligger nedbäddad med feber och nästäppa kom Sue och Juna och hämtade Judit så att hon ikväll skulle kunna få uppleva den riktiga, högt efterlängtade, St Martin’s-marschen från skolan vidare runt i vårt område. Gissa om hon blev stolt över att få gå utan Meg och mig! 

Nu ska jag kurera mig i likhet med systeryster där hemma. I morse vinkade tjejerna och jag av mamma och en krasslig Mathilda på flygplatsen. 


När de kommit hem fick jag den här bilden skickad till mig. Precis min position just nu och vi har tydligen samma temperatur också. Jäkla baciller som vi åkte på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s