En regnig St Martin’s day

Så kom dagen, St Martin’s day, som firas stort och mycket här i Tyskland. (Egentligen infaller själva St Martin’s day imorgon, lördag 11 nov, men eftersom det är en helgdag firas den idag eller på måndag.) 

I dagarna många har alla barn på förskolor och skolor gjort lanterner och övat på den välkända St Martin’s-sången …, som jag inte kan sjunga, ska ärligt erkännas. 

Givetvis hade vi koll på alla St Martin’s-tåg som arrangeras runtom i stan, men pga ett ihållande regn, kyla och tapper Judit som varit ute hela dagarna på förskolan den här veckan, valde vi den enkla vägen genom att gå med lyktorna runt kvarteret. 

Och fina blev de med led-ljusen i mörkret. En Minions och en julig lykta blev det i år. 

På vägen hem hamnade vi förträffligt mitt i ett annat St Martin’s-tåg, mycket passande och kul till barnens glädje. Och visst är det en härlig tradition, det måste jag säga, att få gå i novembermörkret och sjunga en trallande visa med dekorerade upplysta lyktor.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s