Marathon låste in oss

Eftersom vi bor så pass nära start och mål för årets Marathon-lopp som gick av stapeln idag blev vi inringade, faktiskt helt blockade för både utfart och infart, fram till lunchtid. Det satte liksom stopp för vår planerade utflykt till Heidelberg som ligger en timmes bilfärd härifrån. Och så var vädret ganska ostadigt och opålitligt varpå vi istället åkte på en sightseeingtripp i närområdet. 

Första stoppet blev Feldberg med utsikt över hela Frankfurt. Dock med vindpiskat regn och kalla vindar. Burr!  

Det enda fascinerande var drakarna som några hade dragit med sig upp för att testa, och som de flög, och lät i vinden! De som styrde drakarna lyfte nästan själva av vindens mäktiga kraft.

Andra stoppet blev lunch i Oberursel, precis intill FIS, Frankfurts internationella skola. Här var det naturligtvis fullt på den restaurangen som ligger mittemot skolan med en klättervägg för barnen att klättra på. Söndagar i Frankfurt är som fredagar och lördagar i Stockholm. Folk går ut och äter och umgås med varandra och man måste boka bord överallt. Men det hindrade oss inte. Utanför restaurangen sålde de korv vilket vi (nästan) alla nappade på. Fortfarande i regn och kyliga vindar. 

Men sen, sen sprack det upp och vi kunde till och med njuta av det sköna vädret medan barnen klättrade.   

 

Tredje stoppet på vår runda gick till fots inne i stan. Då drog jag med gänget som till en början verkade skeptiska (läs; min man) till min plan att gå (och att sitta på kafé med barn). Men vid sittande bord med alla läckerheter (och varsin öl till grabbarna) framför oss var det ingen som misströstade. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s