Halloween på Svenska kyrkan

Lite stress kände jag allt när jag igår kom på att, just det, det är ju Halloween-tider och dags att faktiskt pyssla lite inför det. Tiden går i en rasande fart och så väntar vi olika besök från Sverige den närmsta tiden, så högtiderna har liksom fått komma i andra hand för mig. 

Men så åkte vi ut till Svenska kyrkan i eftermiddags och till min glädje förstod jag att dagens pyssel var just att karva pumpor. ”Räddad”!

Judit och jag hjälptes åt med hennes pumpa och till slut fick jag in den rätta tekniken efter året i USA då jag karvade mååånga pumpor! 

De yngsta barnen gjorde sina kreationer i paprikor, betydligt enklare att ”designa” till skillnad från de hårda pumporna. Men nog är ändå pumpor lite mäktigare i mörkret. 

Idag fick vi också med oss Svenska kyrkans egna tidning hem som skyltar med reklam om diverse svensk-tyska företag/erbjudanden i stan och informerar om kommande högtider. Julkrubba på självaste julaftons förmiddag kanske kan vara något för den rätta julstämningen eftersom vi blir kvar i Tyskland under jul och nyår i år. Vi får se hur sugna Schlyter-kusinerna från Malmö är på olika kyrkliga jularrangemang. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s